de Broeckgouw
Openstelling woningzoekendenlijst en meer nieuws over de Broeckgouw

Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst


De gemeentelijke woningzoekendenlijst is, in aanloop naar de bouwmarkten voor de Waterwoningen ´Beatrix´ in fase 7&8 en fase 5; deelgebied Keetzijde, vanaf heden opengesteld voor nieuwe inschrijvingen. De woningzoekendenlijst is permanent opengesteld, met uitzondering van de periodes tussen bouwmarkt(en) en keuzeavond(en). Inschrijven op de gemeentelijke woningzoekendenlijst is gratis en u kunt dit vanaf heden digitaal doen.
Inschrijving op de gemeentelijke woningzoekendenlijst is vanaf heden óók bestemd voor het senioren woningsegment, waarvoor de gemeente locaties en woningen beschikbaar kan stellen.
 
Woningzoekenden die ingeschreven staan op de gemeentelijke woningzoekendenlijst kunnen met voorrang deelnemen aan verkoopavonden voor een koopwoning of kavel in de Broeckgouw. Let op! Wanneer je wilt deelnemen aan een specifiek keuzemoment, dien je je hiervoor aan te melden middels het aanmeldingsformulier dat wordt verstrekt tijdens de betreffende bouwmarkt.
 
De gemeente is volop bezig met de voorbereidingen voor de bouwmarkten voor de Waterwoningen ‘Beatrix’ in fase 7&8 en fase 5; Keetzijde. Zodra de datums voor deze bouwmarkten bekend zijn, wordt dit gecommuniceerd via de lokale media (Nivo en Stadskrant) en deze nieuwsbrief. We streven ernaar om dit nog voor de zomer te organiseren. Sta je ingeschreven op de woningzoekendenlijst? Dan ontvang je voor de bouwmarkt een persoonlijke uitnodiging -bij voorkeur- via de berichtenbox van MijnOverheid. Mocht u uw berichtenbox nog niet hebben geactiveerd, dan kunt u dit heel gemakkelijk doen via mijn.overheid.nl.

Klik hier voor het digitale inschrijfformulier. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.
De voorwaarden voor inschrijving zijn hier te vinden.
 

Start bouw gevierd in de Broeckgouw

Onder prachtige weersomstandigheden werd op donderdag 12 mei op feestelijke wijze de start bouw gevierd van 19 starterswoningen in fase 7&8 en 4 twee-onder-een-kapwoningen in fase 4. Een groot aantal toekomstige bewoners en andere geïnteresseerden was in de Broeckgouw aanwezig om dit bijzondere moment met elkaar te vieren. Om 16.00 uur startte het officiële moment waarbij wethouder Albert Koning namens de gemeente Edam-Volendam en Peter Maalman, directeur van HSB Bouw, een woordje spraken tot de aanwezigen. Vervolgens werden de toekomstige bewoners uitgenodigd om hun persoonlijke gelukswens op de 1e paal te schrijven, die binnenkort wordt geslagen. Nadat iedereen een gelukswens had opgeschreven, is samen met de toekomstige bewoners een toost uitgebracht bij Eusie’s Poolbar en hebben de nieuwe buren alvast kennis met elkaar kunnen maken.

Bekijk hier de foto’s van het feestelijke evenement.

 

1e paal 6 GPO-woningen Meeuweplaat geslagen

Op dinsdagochtend 17 mei 2016 is de 1e paal geslagen voor de bouw van 4 rijwoningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen aan de Meeuweplaat in de Broeckgouw. Deze 6 woningen zijn in gezamenlijk particulier opdrachtgeverschap (GPO) ontwikkeld. De woningen zijn door de toekomstige bewoners samen met Thames Zwarthoed van Ontwerpburo T.V. Zwarthoed Volendam ontworpen.
 
In de Broeckgouw is dit het vijfde GPO-project dat wordt gerealiseerd. De 6 GPO-woningen aan de Meeuweplaat worden gebouwd door de lokale aannemer Mercuur Bouw Volendam en worden naar verwachting rond de jaarwisseling opgeleverd. De gemeente Edam-Volendam feliciteert de toekomstige bewoners met de start bouw en wenst ze veel succes in het bouwtraject!

 

Presentatie inspraakavond ontsluitingsweg Keetzijde

Op donderdag 12 mei jl. vond een inspraak- en participatieavond plaats met betrekking tot verkeerscompenserende maatregelen in verband met het realiseren van een ontsluitingsweg naar de nieuwe wijk Keetzijde. Ondermeer de omwonenden die hun zienswijze op het gewijzigde bestemmingsplan hadden ingediend, waren voor deze avond uitgenodigd, hetgeen resulteerde in circa 40 bewoners in de raadszaal. Wethouder Wim Runderkamp, verkeerskundige Jelle Kaars en Edwin Baas van projectbureau de Broeckgouw verzorgden een presentatie en discussie, in aansluiting op de ontvangen zienswijzen. Lees verder>>>

 

Luxe GPO-kavels beschikbaar

Impressie GPO Meeuweplaat

Aan het Pinkewad en aan de Noordrand van de Broeckgouw is er ruimte om luxe GPO-kavels te realiseren. Samen met de toekomstige buren zou u hier uw droomhuis kunnen ontwikkelen.

Op dit moment zijn twee van de vier kavels aan het Pinkewad in optie genomen (kavelnummers 632 en 635). Wanneer er voor een van de andere kavels (kavelnummers 633 of 634) ook een geïnteresseerde koper is, kan direct samen met de naaste buren worden gestart met de ontwikkeling van een twee-onder-een-kapwoning. Het betreffen ruime kavels met de achtertuin op het zuiden, vlakbij basisschool de Blokwhere en gelegen aan een rustige woonstraat, die deze zomer definitief wordt ingericht. Kijk hier voor meer informatie over de GPO-kavels aan het Pinkewad.

Aan de Noordrand in de Broeckgouw is er een optie genomen op kavelnummer 152. Dit betreft een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning. Wanneer er een geïnteresseerde koper is voor kavelnummer 153, kan ook hier samen met de buren het GPO-traject direct worden gestart.
Aan de Noordrand is het mogelijk om als koper de kavelbreedte – vanaf een minimum breedte –zelf te kiezen. De kavels aan de Noordrand zijn gelegen aan de historische dijkzone, vlakbij het sluisje van Edam en grenzend aan het Markermeer.  Kijk hier voor meer informatie over prijzen, afmetingen en een overzicht van de vrije kavels aan de Noordrand.
 

 

40 woningen fase 7&8 opgeleverd

Sinds februari jongstleden zijn alle 40 woningen in cluster 1A en cluster 3 van fase 7&8 in de Broeckgouw opgeleverd. Er wordt door de gemeente volop gewerkt aan de inrichting van de openbare ruimte, zoals het groene binnengebied aan de Doggersbank. Wij wensen de toekomstige bewoners veel plezier met de inrichting van hun woning.

 de Broeckgouw
broeckgouw@edam-volendam.nl Gemeente Edam Volendam
Bekijk online versie  |  Afmelden