de Broeckgouw
Nieuws over de Broeckgouw

Start bouw tweede deel Keetzijde en Waterwoningen gevierdVrijdagmiddag 15 september is in de Broeckgouw op feestelijke wijze de start bouw gevierd van 32 koopwoningen in fase 5: Keetzijde en 10 ‘Waterwoningen’ aan de centrale watergang in fase 7&8. Dit bijzondere moment vond plaats op de bouwlocatie in het deelplan Keetzijde onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners en overige genodigden.
 
Na een korte toespraak van wethouder Albert Koning, waarin hij de kopers alle voorspoed in hun aanstaande woning toewenste, sprak ook Marijn de Nijs van Koning Bouw  de aanwezigen nog toe. Vervolgens werden de toekomstige bewoners uitgenodigd om een persoonlijke gelukswens op de 1e paal schrijven. Voor ieder deelplan was de 1e paal aanwezig, die komende week geslagen zal worden. Tot slot is er in Eusie's Pool-Bar een toost uitgebracht en hebben de nieuwe buren alvast kennis met elkaar kunnen maken.

Klik hier voor de foto's van het feestelijke moment.

Werkzaamheden Noordzeepad

Vorige week is gestart met de aanleg van het Noordzeepad. Dit fietspad komt op de locatie van de voormalige bouwweg die tussen de Klaverbank en de Noorderhaaks ligt. Daarnaast wordt de laatste laag asfalt en de drempels in de Nieuwedieplaan aangelegd. De werkzaamheden zijn dinsdag 12 september van start gegaan en zullen half oktober zijn afgerond.
 
Let op: Volgende week vrijdag 29 september wordt de kruising ter hoogte van Nieuwedieplaan 15 opgebroken en is de straat gedurende een week afgesloten voor het verkeer. De woningen in fase 7&8 blijven gedurende deze week  bereikbaar via een omleidingsroute die door middel van omleidingsborden kenbaar wordt gemaakt. 

Vrijdag 6 oktober zal de laatste deklaag op de rijbaan van de Nieuwedieplaan aangebracht worden. Tijdens het asfalteren van de rijbaan zullen de aanliggende woningen gedurende een dag niet bereikbaar zijn. Het gaat hierbij om het noorderlijke deel van de Nieuwedieplaan, vanaf de Klaverbank tot de Den Oeverlaan. Het is de bedoeling dat de weg aan het eind van de dag weer toegankelijk is. Gedurende deze werkzaamheden zijn de woningen uitsluitend te voet te bereiken.

Bestemmingsplan de Broeckgouw goedgekeurd

Afgelopen donderdag 14 september is het bestemmingplan de Broeckgouw unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Dit maakt dat alle resterende ontwikkelingen in de Broeckgouw definitief uitgevoerd kunnen worden.
de Broeckgouw
broeckgouw@edam-volendam.nl Gemeente Edam Volendam
Bekijk online versie  |  Afmelden