Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

03/10/2018 - Veiligheid gaat iedereen aan! Om ook de Broeckgouw zo veilig mogelijk te maken (en in de toekomst zo te houden) organiseert de Gemeente Edam-Volendam op 9 oktober een brainstormsessie voor alle (toekomstige) bewoners in sporthal de Seinpaal.

Tijdens deze avond kunnen bewoners op een zeer laagdrempelige manier ervaringen met elkaar en de aanwezige ambtenaren delen. Door het gesprek met elkaar aan te gaan proberen we samen een visie voor de wijk in kaart te brengen. Er is deze ...avond ook een striptekenaar die de meest belangrijke kernwaarden en zorgen uit deze wijk direct in een 'praatplaat' samenvat.

Onderwerpen die worden besproken zijn bijv.:
Wat vind je van de leefbaarheid in je wijk? (sociale verbondenheid, voorzieningenniveau, recreatiemogelijkheden, groen, bereikbaarheid, luchtkwaliteit, omgevingslawaai, parkeermogelijkheden en fietsenstallingen etc.). 3. Wat speelt er in jouw gebied qua veiligheid? Denk hierbij aan onder andere: Veilige woon- en werkomgeving (inbraak, overlast, hondenpoep, etc.), Jeugd (jeugdoverlast, jeugdgroepen, alcohol & drugsgebruik, veiligheid rondom school etc.), Fysieke veiligheid (kwaliteit water/grond, oversteekplaatsen, speelruimte etc.) en Integriteit (integriteit van bestuur/politie, bendes, radicalisering, etc.) Hoe zie jij de toekomst van jouw wijk? Wat wil je dat er de komende jaren gebeurt?

Het is van belang dat er voldoende input komt zodat de gemeente hiermee aan de slag kan gaan. Schroom dus niet en kom meepraten over de veiligheid en toekomst van de wijk!

Geef het door aan de buren, iedereen is van harte welkom!

(Deze brainstormsessies maken deel uit van het actieplan integrale veiligheid waarmee de gemeente samen met de inwoners per wijk een op maat gemaakte aanpak op het gebied van veiligheid en leefbaarheid wil ontwikkelen. Eerder hebben enkele inwoners uit de Oude Kom van Volendam ook al deelgenomen aan zo'n avond, waaruit onderstaande 'praatplaat' uit is ontstaan.)

Te koop: Hoekwoning Albertina

Te koop: Hoekwoning Albertina
03/10/2018 - Na de keuzeavond van 25 september is een hoekwoning teruggegeven. Wij bieden deze prachtige woning nu in verkoop aan. De woning ligt aan het kindvriendelijke groene binnengebied en heeft een kaveloppervlak van maar ...
> lees meer

Eerste 44 woningen toegewezen uit fase 9&10

Eerste 44 woningen toegewezen uit fase 9&10
24/09/2018 - Eerste 45 woningen in fase 9&10 van de Broeckgouw toegewezen   Op dinsdagavond 25 september jongstleden vond in de PX de keuzeavond plaats voor de eerste 45 woningen in fase 9&10 van de Broeckgouw. Vo...
> lees meer

GPO- kavels aan de Den Oeverlaan toegewezen

GPO- kavels aan de Den Oeverlaan toegewezen
17/09/2018 - Op maandagavond 17 september zijn 6 GPO- kavels in de Broeckgouw toegewezen. Hier zullen twee rijtjes van drie woningen door de kopers gerealiseerd worden. Er zijn inmiddels bijna 100 zelfbouwwoningen ontwikkeld in de Broe...
> lees meer

> Nieuwsarchief