9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

26/09/2016 - Op maandagavond 26 september 2016 organiseerde de gemeente Edam-Volendam in de PX te Volendam de verkoopavond voor 9 Waterwoningen van het type ‘Beatrix’ in de Broeckgouw.

Om 19.00 uur werd onder de 21 aanwezige kandidaat-kopers door de notaris geloot voor de 2 luxe hoekwoningen. Notaris Feitsma trok één voor één de namen uit de lotingsbus om de keuzevolgorde te bepalen. Wethouder Albert Koning riep de kandidaat-kopers op deze volgorde naar voren om hun keuze te maken. De 2 hoekwoningen zijn binnen 2 minuten toegewezen. Een heleboel kandidaat-kopers zijn ditmaal niet aan bod gekomen om een keuze te maken. Gelukkig kon een aantal van hen direct aan het opvolgende keuzemoment voor de 7 starterwoningen meedoen.

De 7 starterwoningen werden om 20.00 toegewezen, waarvoor circa 30 kandidaten aanwezig waren. Bij de categorie ‘starterwoningen’ wordt het grootste deel van de woningen toegewezen aan starters op volgorde van leeftijd. De 5e woning is middels loting toegewezen aan een doorstromer. Alle 7 starterwoningen werden bijzonder snel gekozen.

Voor zowel de luxe- als de starterwoningen is hiermee direct het benodigde verkooppercentage voor de start bouw van dit cluster al behaald. Na ondertekening van de koopcontracten kan het college van B&W de aannemer Koning Bouw de opdracht verlenen om te starten met de bouwvoorbereiding. Naar verwachting start de bouw van deze 9 woningen in het eerste kwartaal van 2017.

De makelaars nodigen de kopers binnenkort uit om hun koopcontract te ondertekenen, waarna de kopersbegeleiding door de aannemer start. De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel succes en plezier toe met hun gekozen woning!

Op dinsdag 27 september 2016 vindt de keuzeavond plaats voor 5 vrije kavels, 4 luxe hoekwoningen en 22 starterwoningen in deelplan Keetzijde. 

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond
19/07/2018 - Op donderdag 19 juli vond in de PX de keuzeavond plaats voor tien vrije kavels aan de Noordrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. Voor deze 10 luxe kavels, waar vrijstaande woningen en twe...
> lees meer

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10
17/07/2018 - Op dinsdagavond 17 juli 2018 waren enorm veel geïnteresseerden aanwezig op de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster van fase 9&10, het laatste grote deelplan van de Broeckgouw. De gemeente Edam...
> lees meer

Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid
16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijs...
> lees meer

> Nieuwsarchief