De koopovereenkomst van de 48 huurappartementen in de Broeckgouw is getekend

De koopovereenkomst van de  48 huurappartementen in de Broeckgouw is getekend

16/12/2011 - De ondertekening van de koopovereenkomst tussen de gemeente Edam-Volendam en de Wooncompagnie voor de realisatie van fase 1C in de Broeckgouw is ondertekend. De grond wordt nog dit jaar overgedragen aan de Wooncompagnie. Fase 1C van de Broeckgouw betreft een ontwikkeling van 48 huurappartementen in de sociale sector ten oosten van de supermarktlocatie.

Toewijzingsbeleid
De 48 sociale huurwoningen in “De Wierde” zullen bij de eerste verhuur met voorrang worden toegewezen aan inwoners van de gemeente Edam-Volendam. Dit geldt uitsluitend voor de eerste verhuur. De woningen hebben een huurprijs die onder de grens voor de huurtoeslag van € 664,66 (prijspeil 2012) ligt en worden daarom uitsluitend toegewezen aan mensen met een inkomen onder de € 34.085 (wettelijke bepaling voor sociale verhuur 2012).

Wanneer er vanuit de gemeente onvoldoende belangstelling mocht bestaan om de huurwoningen af te nemen, dan komen mensen van buiten de gemeente in aanmerking.

De volgorde van toewijzing wordt in alle gevallen als volgt bepaald: degene met de langste woon- of inschrijfduur gaat voor. Voor meer informatie kunt u de website van woningnet raadplegen. Indien u interesse heeft dan adviseren wij u om u in te schrijven als woningzoekende bij Woningnet. Dit is eveneens mogelijk via de website www.woningnet.nl

Wetenswaardigheden over de huurwoningen
Enkele wetenswaardigheden over De Wierde: de woningen bedragen ca. 85 m² gebruiksoppervlak (GBO) en alle woningen hebben 3 kamers met één parkeerplaats, waarvan de kosten in de huurprijs zijn opgenomen. Alle woningen beschikken over een loggia met ochtend- of avondzon. De opdrachtgever is de Wooncompagnie Hoorn, de architect HvdN architecten uit Amsterdam en de aannemer is SBB uit Beverwijk.

De verwachte datum voor de start bouw staat vooralsnog gepland op 15 april 2012 en als de weergoden het toestaan worden de huurwoningen in het najaar van 2013 opgeleverd.

Ongeveer 5 maanden voor de oplevering van De Wierde zullen de woningen via Woningnet worden aangeboden via de website www.woningnet.nl. Tevens zal er een advertentie worden geplaatst in de lokale kranten.

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond
19/07/2018 - Op donderdag 19 juli vond in de PX de keuzeavond plaats voor tien vrije kavels aan de Noordrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. Voor deze 10 luxe kavels, waar vrijstaande woningen en twe...
> lees meer

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10
17/07/2018 - Op dinsdagavond 17 juli 2018 waren enorm veel geïnteresseerden aanwezig op de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster van fase 9&10, het laatste grote deelplan van de Broeckgouw. De gemeente Edam...
> lees meer

Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid
16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijs...
> lees meer

> Nieuwsarchief