Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

06/07/2016 - Op maandag 4 en dinsdag 5 juli organiseerde de gemeente Edam-Volendam een educatieve excursie/speurtocht door het Natuurpark in de Broeckgouw voor alle leerlingen van de twee basisscholen in de Broeckgouw. Op maandag 4 juli zijn de leerlingen van 't Kofschip op ontdekkingstocht door het Natuurpark gegaan en op dinsdag 5 juli de leerlingen van de Blokwhere.

Tijdens de wandeling door het natuurpark werd door verschillende medewerkers van de gemeente verteld wat je er allemaal tegenkomt. 
Karst Bant, Carlos Veerman en Frank van Dijk vertelden over de diertjes in het natuurpark, met name over de rugstreeppad, die een grote rol speelt in het park. Ook vertelden zij over de bomen en planten die je er tegenkomt.

Suzanne Houtsma vertelde over de verschillende speelplaatsen die allemaal zijn ingericht met speeltoestellen van natuurlijke materialen. De kinderen konden de speeltoestellen tijdens de speurtocht gelijk uittesten.
 
Voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4 en voor de groepen 5, 6, 7 en 8 waren verschillende vragenlijsten opgesteld, zodat de vragen goed aansloten bij de leeftijd van de kinderen.  

De speurtocht werd afgesloten met een heerlijk ijsje van Honingh.

Foto's basisschool 't Kofschip van 4 juli 2016
Foto's basisschool de Blokwhere van 5 juli 2016

Informatiemarkt trekt zo’n 300 bezoekers

Informatiemarkt trekt zo’n 300 bezoekers
03/03/2020 - Dinsdagavond 3 maart organiseerde de gemeente Edam-Volendam in PX de informatiemarkt voor 37 starterwoningen. Deze woningen worden ontwikkeld aan de oostrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. In dit nieuwe deelplan, é...
> lees meer

Uitnodiging informatiemarkt

Uitnodiging informatiemarkt
10/02/2020 - Op dinsdag 3 maart organiseert de gemeente Edam-Volendam een informatiemarkt voor 37 starterwoningen in fase 9&10 van de Broeckgouw.   Na de succesvolle ontwikkeling en verkoop van ruim 900 woningen in eerdere...
> lees meer

Eerste patiowoningen en watervilla’s verkocht

Eerste patiowoningen en watervilla’s verkocht
04/02/2020 - Op dinsdagavond 4 februari vond de keuzeavond plaats voor tien patiowoningen en acht watervilla’s in de Broeckgouw. De toewijzingsprocedure vond plaats in de PX. Onder de aanwezige woningzoekenden werden de eerste elf w...
> lees meer

> Nieuwsarchief