Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

06/07/2016 - Op maandag 4 en dinsdag 5 juli organiseerde de gemeente Edam-Volendam een educatieve excursie/speurtocht door het Natuurpark in de Broeckgouw voor alle leerlingen van de twee basisscholen in de Broeckgouw. Op maandag 4 juli zijn de leerlingen van 't Kofschip op ontdekkingstocht door het Natuurpark gegaan en op dinsdag 5 juli de leerlingen van de Blokwhere.

Tijdens de wandeling door het natuurpark werd door verschillende medewerkers van de gemeente verteld wat je er allemaal tegenkomt. 
Karst Bant, Carlos Veerman en Frank van Dijk vertelden over de diertjes in het natuurpark, met name over de rugstreeppad, die een grote rol speelt in het park. Ook vertelden zij over de bomen en planten die je er tegenkomt.

Suzanne Houtsma vertelde over de verschillende speelplaatsen die allemaal zijn ingericht met speeltoestellen van natuurlijke materialen. De kinderen konden de speeltoestellen tijdens de speurtocht gelijk uittesten.
 
Voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4 en voor de groepen 5, 6, 7 en 8 waren verschillende vragenlijsten opgesteld, zodat de vragen goed aansloten bij de leeftijd van de kinderen.  

De speurtocht werd afgesloten met een heerlijk ijsje van Honingh.

Foto's basisschool 't Kofschip van 4 juli 2016
Foto's basisschool de Blokwhere van 5 juli 2016

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond
19/07/2018 - Op donderdag 19 juli vond in de PX de keuzeavond plaats voor tien vrije kavels aan de Noordrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. Voor deze 10 luxe kavels, waar vrijstaande woningen en twe...
> lees meer

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10
17/07/2018 - Op dinsdagavond 17 juli 2018 waren enorm veel geïnteresseerden aanwezig op de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster van fase 9&10, het laatste grote deelplan van de Broeckgouw. De gemeente Edam...
> lees meer

Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid
16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijs...
> lees meer

> Nieuwsarchief