Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

03/10/2018 - Veiligheid gaat iedereen aan! Om ook de Broeckgouw zo veilig mogelijk te maken (en in de toekomst zo te houden) organiseert de Gemeente Edam-Volendam op 9 oktober een brainstormsessie voor alle (toekomstige) bewoners in sporthal de Seinpaal.

Tijdens deze avond kunnen bewoners op een zeer laagdrempelige manier ervaringen met elkaar en de aanwezige ambtenaren delen. Door het gesprek met elkaar aan te gaan proberen we samen een visie voor de wijk in kaart te brengen. Er is deze ...avond ook een striptekenaar die de meest belangrijke kernwaarden en zorgen uit deze wijk direct in een 'praatplaat' samenvat.

Onderwerpen die worden besproken zijn bijv.:
Wat vind je van de leefbaarheid in je wijk? (sociale verbondenheid, voorzieningenniveau, recreatiemogelijkheden, groen, bereikbaarheid, luchtkwaliteit, omgevingslawaai, parkeermogelijkheden en fietsenstallingen etc.). 3. Wat speelt er in jouw gebied qua veiligheid? Denk hierbij aan onder andere: Veilige woon- en werkomgeving (inbraak, overlast, hondenpoep, etc.), Jeugd (jeugdoverlast, jeugdgroepen, alcohol & drugsgebruik, veiligheid rondom school etc.), Fysieke veiligheid (kwaliteit water/grond, oversteekplaatsen, speelruimte etc.) en Integriteit (integriteit van bestuur/politie, bendes, radicalisering, etc.) Hoe zie jij de toekomst van jouw wijk? Wat wil je dat er de komende jaren gebeurt?

Het is van belang dat er voldoende input komt zodat de gemeente hiermee aan de slag kan gaan. Schroom dus niet en kom meepraten over de veiligheid en toekomst van de wijk!

Geef het door aan de buren, iedereen is van harte welkom!

(Deze brainstormsessies maken deel uit van het actieplan integrale veiligheid waarmee de gemeente samen met de inwoners per wijk een op maat gemaakte aanpak op het gebied van veiligheid en leefbaarheid wil ontwikkelen. Eerder hebben enkele inwoners uit de Oude Kom van Volendam ook al deelgenomen aan zo'n avond, waaruit onderstaande 'praatplaat' uit is ontstaan.)

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief