Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

03/10/2018 - Veiligheid gaat iedereen aan! Om ook de Broeckgouw zo veilig mogelijk te maken (en in de toekomst zo te houden) organiseert de Gemeente Edam-Volendam op 9 oktober een brainstormsessie voor alle (toekomstige) bewoners in sporthal de Seinpaal.

Tijdens deze avond kunnen bewoners op een zeer laagdrempelige manier ervaringen met elkaar en de aanwezige ambtenaren delen. Door het gesprek met elkaar aan te gaan proberen we samen een visie voor de wijk in kaart te brengen. Er is deze ...avond ook een striptekenaar die de meest belangrijke kernwaarden en zorgen uit deze wijk direct in een 'praatplaat' samenvat.

Onderwerpen die worden besproken zijn bijv.:
Wat vind je van de leefbaarheid in je wijk? (sociale verbondenheid, voorzieningenniveau, recreatiemogelijkheden, groen, bereikbaarheid, luchtkwaliteit, omgevingslawaai, parkeermogelijkheden en fietsenstallingen etc.). 3. Wat speelt er in jouw gebied qua veiligheid? Denk hierbij aan onder andere: Veilige woon- en werkomgeving (inbraak, overlast, hondenpoep, etc.), Jeugd (jeugdoverlast, jeugdgroepen, alcohol & drugsgebruik, veiligheid rondom school etc.), Fysieke veiligheid (kwaliteit water/grond, oversteekplaatsen, speelruimte etc.) en Integriteit (integriteit van bestuur/politie, bendes, radicalisering, etc.) Hoe zie jij de toekomst van jouw wijk? Wat wil je dat er de komende jaren gebeurt?

Het is van belang dat er voldoende input komt zodat de gemeente hiermee aan de slag kan gaan. Schroom dus niet en kom meepraten over de veiligheid en toekomst van de wijk!

Geef het door aan de buren, iedereen is van harte welkom!

(Deze brainstormsessies maken deel uit van het actieplan integrale veiligheid waarmee de gemeente samen met de inwoners per wijk een op maat gemaakte aanpak op het gebied van veiligheid en leefbaarheid wil ontwikkelen. Eerder hebben enkele inwoners uit de Oude Kom van Volendam ook al deelgenomen aan zo'n avond, waaruit onderstaande 'praatplaat' uit is ontstaan.)

Twee-onder-een-kapwoning in vrije verkoop

Twee-onder-een-kapwoning in vrije verkoop
06/02/2019 - Per 22 januari 2019 is een twee-onder-een-kapwoning in vrije verkoop gekomen. De riante woning bevind zich aan de ringlaan ten noorden van cluster 2 van fase 9&10 van de Broeckgouw. Bouwnu...
> lees meer

Hoekwoning type Alida in optie

Hoekwoning type Alida in optie
07/02/2019 - Op dit moment is bouwnummer 106, een hoekwoning van het type Alida, in vrije verkoop. Interesse in deze woning in cluster 2 van fase 9&10 van de Broeckgouw? Nadere informatie is beschikbaar via Steur makelaars, nemassdebo...
> lees meer

38 woningen in fase 9&10 van de Broeckgouw toegewezen

38 woningen in fase 9&10 van de Broeckgouw toegewezen
21/01/2019 - Op maandagavond 21 januari zijn 38 woningen in het tweede verkoopcluster van fase 9&10 van de Broeckgouw toegewezen. In de PX in Volendam vond de keuzeavond plaats voor 45 woningen in fase 9&10. Om 19:00 zijn 11 va...
> lees meer

> Nieuwsarchief