Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

03/10/2018 - Veiligheid gaat iedereen aan! Om ook de Broeckgouw zo veilig mogelijk te maken (en in de toekomst zo te houden) organiseert de Gemeente Edam-Volendam op 9 oktober een brainstormsessie voor alle (toekomstige) bewoners in sporthal de Seinpaal.

Tijdens deze avond kunnen bewoners op een zeer laagdrempelige manier ervaringen met elkaar en de aanwezige ambtenaren delen. Door het gesprek met elkaar aan te gaan proberen we samen een visie voor de wijk in kaart te brengen. Er is deze ...avond ook een striptekenaar die de meest belangrijke kernwaarden en zorgen uit deze wijk direct in een 'praatplaat' samenvat.

Onderwerpen die worden besproken zijn bijv.:
Wat vind je van de leefbaarheid in je wijk? (sociale verbondenheid, voorzieningenniveau, recreatiemogelijkheden, groen, bereikbaarheid, luchtkwaliteit, omgevingslawaai, parkeermogelijkheden en fietsenstallingen etc.). 3. Wat speelt er in jouw gebied qua veiligheid? Denk hierbij aan onder andere: Veilige woon- en werkomgeving (inbraak, overlast, hondenpoep, etc.), Jeugd (jeugdoverlast, jeugdgroepen, alcohol & drugsgebruik, veiligheid rondom school etc.), Fysieke veiligheid (kwaliteit water/grond, oversteekplaatsen, speelruimte etc.) en Integriteit (integriteit van bestuur/politie, bendes, radicalisering, etc.) Hoe zie jij de toekomst van jouw wijk? Wat wil je dat er de komende jaren gebeurt?

Het is van belang dat er voldoende input komt zodat de gemeente hiermee aan de slag kan gaan. Schroom dus niet en kom meepraten over de veiligheid en toekomst van de wijk!

Geef het door aan de buren, iedereen is van harte welkom!

(Deze brainstormsessies maken deel uit van het actieplan integrale veiligheid waarmee de gemeente samen met de inwoners per wijk een op maat gemaakte aanpak op het gebied van veiligheid en leefbaarheid wil ontwikkelen. Eerder hebben enkele inwoners uit de Oude Kom van Volendam ook al deelgenomen aan zo'n avond, waaruit onderstaande 'praatplaat' uit is ontstaan.)

Start bouw van het CarMar huis gevierd

Start bouw van het CarMar huis gevierd
03/12/2018 - Op maandagmiddag 3 december is op feestelijke wijze de start bouw gevierd van het CarMar huis. De (jonge) toekomstige bewoners, hun ouders en vele andere genodigden waren aanwezig op de bouwlocatie in de Broeckgouw om dit ...
> lees meer

Oplevering waterwoningen

Oplevering waterwoningen
26/11/2018 - Deze week wordt het tweede woonblok met 10 waterwoningen opgeleverd aan de Bruine Bank. Eerder vandaag hebben de eerste bewoners hun sleutel al in ontvangst mogen nemen. De Broeckgouw wenst alle ni...
> lees meer

Bouwmarkt 2e verkoopcluster fase 9&10 goed bezocht

Bouwmarkt 2e verkoopcluster fase 9&10 goed bezocht
20/11/2018 - Op dinsdagavond 20 november 2018 hebben veel geïnteresseerden de bouwmarkt voor het tweede verkoopcluster van fase 9&10 bezocht. In PX organiseerde de gemeente Edam-Volendam de verkooppresentatie ...
> lees meer

> Nieuwsarchief