Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

Uitnodiging: Brainstormsessie inwoners Broeckgouw

03/10/2018 - Veiligheid gaat iedereen aan! Om ook de Broeckgouw zo veilig mogelijk te maken (en in de toekomst zo te houden) organiseert de Gemeente Edam-Volendam op 9 oktober een brainstormsessie voor alle (toekomstige) bewoners in sporthal de Seinpaal.

Tijdens deze avond kunnen bewoners op een zeer laagdrempelige manier ervaringen met elkaar en de aanwezige ambtenaren delen. Door het gesprek met elkaar aan te gaan proberen we samen een visie voor de wijk in kaart te brengen. Er is deze ...avond ook een striptekenaar die de meest belangrijke kernwaarden en zorgen uit deze wijk direct in een 'praatplaat' samenvat.

Onderwerpen die worden besproken zijn bijv.:
Wat vind je van de leefbaarheid in je wijk? (sociale verbondenheid, voorzieningenniveau, recreatiemogelijkheden, groen, bereikbaarheid, luchtkwaliteit, omgevingslawaai, parkeermogelijkheden en fietsenstallingen etc.). 3. Wat speelt er in jouw gebied qua veiligheid? Denk hierbij aan onder andere: Veilige woon- en werkomgeving (inbraak, overlast, hondenpoep, etc.), Jeugd (jeugdoverlast, jeugdgroepen, alcohol & drugsgebruik, veiligheid rondom school etc.), Fysieke veiligheid (kwaliteit water/grond, oversteekplaatsen, speelruimte etc.) en Integriteit (integriteit van bestuur/politie, bendes, radicalisering, etc.) Hoe zie jij de toekomst van jouw wijk? Wat wil je dat er de komende jaren gebeurt?

Het is van belang dat er voldoende input komt zodat de gemeente hiermee aan de slag kan gaan. Schroom dus niet en kom meepraten over de veiligheid en toekomst van de wijk!

Geef het door aan de buren, iedereen is van harte welkom!

(Deze brainstormsessies maken deel uit van het actieplan integrale veiligheid waarmee de gemeente samen met de inwoners per wijk een op maat gemaakte aanpak op het gebied van veiligheid en leefbaarheid wil ontwikkelen. Eerder hebben enkele inwoners uit de Oude Kom van Volendam ook al deelgenomen aan zo'n avond, waaruit onderstaande 'praatplaat' uit is ontstaan.)

Start bouw tweede verkoopcluster fase 9&10

Start bouw tweede verkoopcluster fase 9&10
22/05/2019 - In fase 9&10 in de Broeckgouw is TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep van start gegaan met de bouw van het tweede verkoopcluster. Dit werd afgelopen woensdagmiddag 22 mei op feestelijke wijze gevierd&nbs...
> lees meer

Gemeente Edam-Volendam zet in op betaalbare koopwoningen

Gemeente Edam-Volendam zet in op betaalbare koopwoningen
17/05/2019 - Op donderdag 16 mei heeft de gemeenteraad van Edam-Volendam ingestemd met een voorstel om 33 goedkope koopwoningen te ontwikkelen in de Broeckgouw, in plaats van een luxe woontoren. Aan de oostrand van deze nieuwbouwwijk kome...
> lees meer

Aanmelden keuzeavond verkoopcluster 3

Aanmelden keuzeavond verkoopcluster 3
06/05/2019 - Op donderdag 27 juni vindt de keuzeavond plaats voor de 42 woningen uit het derde verkoopclsuter van fase 9&10 in de Broeckgouw. De keuzeavond vindt plaats in de grote zaal van Pop- en Cultuurhuis PX. Interesse in...
> lees meer

> Nieuwsarchief