Verkeerssituatie vervanging brug nabij basisschool 't Kofschip

Verkeerssituatie vervanging brug nabij basisschool 't Kofschip

06/09/2013 - Doordat ter hoogte van de Jan Steenstraat een nieuwe brug zal worden gerealiseerd richting de Franekerlaan in de komende 3 maanden, zal het tot medio december extra druk zijn met fietsers en voetgangers in de Rembrandt van Rijnstraat naar ´t Kofschip.

Verzocht wordt om zoveel mogelijk fietsers te laten fietsen via het nieuwe fietspad in de Broeckgouw en fietsers die wel via de Rembrandt van Rijnstraat fietsen af te laten stappen vóór de brug naar de school. De kinderen van de bovenbouw kunnen daarna uiteraard na de brug hun fietsroute hervatten op het fietspad naar de achterkant van de school.

Verder worden de fietsers momenteel zeer ernstig belemmerd door auto´s die de Rembrandt van Rijnstraat gebruiken als `kiss-and-ride` lus.

In het belang van de veiligheid van ALLE kinderen dringen wij er dan ook nogmaals bij u op aan om de Rembrandt van Rijnstraat met de auto niet in te rijden, maar om –indien u noodzakelijkerwijs niet lopend of met de fiets kunt komen- te rijden via de Franekerlaan en gebruik te maken van het aldaar nieuw aangelegde parkeerterrein.

Met name de auto´s in de Rembrandt van Rijnstraat (uiteraard van de niet-bewoners) zorgen voor een minder veilige situatie nu er meer fietsers gebruik maken van de toegang via de Rembrandt van Rijnstraat.

Wij hopen dat het niet noodzakelijk is om een officieel inrijverbod af te kondigen en BOA´s te laten controleren. Wij rekenen erop dat u uw verantwoordelijkheid zult nemen en in ieder geval tot medio december 2013 niet met de auto in de Rembrandt van Rijnstraat rijdt tussen 8.00 uur en 8.30 uur ´s morgens, 13.00 uur en 13.15 uur ´s middags en 15.15 uur en 15.30 uur ´s middags, zodat de kinderen op een veilige manier per fiets en per voet via de Rembrandt van Rijnstraat onze school kunnen bereiken en verlaten.

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond
19/07/2018 - Op donderdag 19 juli vond in de PX de keuzeavond plaats voor tien vrije kavels aan de Noordrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. Voor deze 10 luxe kavels, waar vrijstaande woningen en twe...
> lees meer

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10
17/07/2018 - Op dinsdagavond 17 juli 2018 waren enorm veel geïnteresseerden aanwezig op de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster van fase 9&10, het laatste grote deelplan van de Broeckgouw. De gemeente Edam...
> lees meer

Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid
16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijs...
> lees meer

> Nieuwsarchief